Aparat aerosoli cu ultrasunete

Cum functioneaza un nebulizator cu ultrasunete
(aparate cu aerosoli cu ultrasunete).

Aflati ce este un nebulizator cu ultrasunete si care sunt avantajele folosirii unui astfel de aparat in comparatie cu nebulizatorarele standard, pentru tratarea astmului si fibrozei chistice.

Daca nu aveti probleme respiratorii datorate afectiunilor cum ar fi astmul sau fibroza chistica, termenul de “nebulizator cu ultrasunete” poate sa sune a vreo metoda exotica de tortura folosita de o rasa extraterestra foarte agresiva iesita dintr-un film SF. images 4 Aparat aerosoli cu ultrasuneteDe fapt, nebulizatoarele cu ultrasunete sunt o binecuvantare cand e vorba de administrarea de medicamente pentru diferite afectiuni respiratorii. Dar ce anume fac si cum functioneaza de fapt?

Nebulizatoarele, in general, furnizeaza medicamentele sub forma de aerosoli, si sunt adesea folosite de persoanele care nu pot folosi, corect, inhalatoarele. De obicei copii foarte mici au aceste probleme. Si adultii sunt supusi cateodata acestor probleme din cauza unor lipsei de coordonare a mainilor sau lipsa fortei in maini datorita unor conditii medicale sau a varstei avansate. Din moment ce tehnica de folosire nu este cea corecta tratamentul primit poate fi insuficient; in aceste conditii nebulizatorul este cel mai bun aparat medical pentru administrarea medicamentelor prin inhalatie.

Diferenta dintre un nebulizator traditional si unul cu ultrasunete este metoda prin care medicamentul este transformat in vapori usor de inhalat.

Nebulizatoarele standard folosesc un compresor de aer, sub forma de piston, care impinge aerul in rezervorul medicamentului, iar aceasta presiune de aer  pulverizeaza aerosolii de medicament, pe care pacientul ii inhaleaza prin masca nebulizatorului, care acopera nasul si gura.

Nebulizatoarele cu ultrasunete folosesc in schimb vibratii la frecvente inalte pentru a transforma medicamentele din lichid in aerosoli.images 8 Aparat aerosoli cu ultrasunete In cazul multor aparate, cel care le foloseste, trebuie sa adauge apa in aparat, care tranfera vibratiile de la traductor la recipientul medicamentului. Sunt multe modele care nu necesita o sursa de apa pentru transferul vibratiilor. Aceste dispositive sunt mult mai practice decat cele pe baza de apa, din moment ce persoanele care au nevoie ca aceste aparate sa fie portabile nu vor fi nevoite sa caute o sursa de apa pentru a putea folosi aparatul.

Unul din marele avantaje ale nebulizatoarelor cu ultrasunete este ca aerosolii produsi sunt mai consistenti, uniformi si au particulele mai mici, decat nebulizatoarele cu compresoare. Dimensiunea particolelor create de nebulizatoarele cu compresoare variaza in marime din cauza ca presiunea aerului poate varia, spre deosebire de nebulizatoarele cu ultrasunete care creaza o vibratie stabila si uniforma.

De ce este importanta dimensiunea particolelor atunci cand oricum sunt destul de mici pentru a crea aerosolii? O explicatie mai simpla este cu cat sunt particulele  mai mici si mai uniforme cu atat mai usor este ca vaporii sa ajunga mai adanc in plamani pentru un tratament mai eficient.

Pana in prezent, studiile medicale au demonstrat ca nebulizatoarele cu ultrasunete sunt foarte eficiente pentru pacientii care sufera de fibroza chistica. Multe persoane care sufera de afectiuni respiratorii, in special de astm, au simtit ca tratamentul este mai eficient cand au folosit nebulizatoarele cu ultrasunete. Iar cand e vorba de calitatea vietii, ce simt pacientii fata de un tratament este foarte important. In concluzie, pentru unii, investitia intr-un nebulizator cu ultrasunete poate merita.

Un alt avantaj al nebulizatoarelor  cu ultrasunete este ca un tratament complet dureaza mai putin timp decat tratamentele cu nebulizatoare traditionale. Mai mult, neavand compresoare, nebulizatoarele ultrasonince sunt foarte silentioase si pot fi folosite in orice locatie, fara a deranja pe cei din jur.

In cazul in care va decideti ca aceste aste aparatul pentru aerosoli de care aveti nevoie, in sectiunea “Cumpara acum ! “, a siteului nostru gasiti o lista cu magazine online care va pot furniza aces tip de aparat. Recomandarea noastra este magazinul MarketOnline, datorita seriozitatii angajatilor, preturilor mici si politicii de returnare a produselor in cazul in care modelul ales nu va satisface nevoile.